joi, 24 aprilie 2014

Limbi desfrânate


        Aud zilnic oameni care spun prostii. Când spun prostii, nu mă refer la înjurături, ci la lucruri aberante, fără niciun rost, spuse doar de dragul de a fi spuse. Lucruri care pot incrimina anumite persoane sau le pot pune într-o lumină proastă. Judecata noastră strâmbă, de multe ori in necunoştinţă de cauză , poate aduce multe neplăceri. De ce? Pentru că orice lucru spus aiurea despre ceva sau cineva , aduce o serie de pete negre în viziunea celorlalţi despre acel ceva, respectiv cineva.
     
        Aţi păţit vreodata asta? S-a spus vreodata despre voi că sunteţi într-un anumit fel, chiar dacă nu sunteţi? Dacă da, cum v-aţi simţit? Sunt sigur că nu foarte bine. Aceste lucruri, spuse de multe ori fără nicio noimă, pot influenţa prima impresie facută într-un cerc nou, de exemplu într-un colectiv. Tu ştii cum eşti , de fapt, însa, cei care aparţin deja colectivului işi creeaza la un moment dat o imagine de ansamblu despre tine, înainte sa te cunoască în adevaratul sens al cuvantului.

      Ca să ma fac şi mai bine inteles, am să vă explic o situaţie prin care au trecut (cred) foarte mulţi, nu numai eu: îţi faci un prieten . Începeţi să va apropiaţi din ce în ce mai mult, odată cu trecerea timpului. După o perioadă de timp, vezi că devine din ce în ce mai deschis cu tine, îţi povesteşte cât mai multe lucruri. Capată încredere în tine. Apoi, din senin , îţi spune că nu te credea aşa. Că anumite persoane i-au dat de inţeles că tu, de fapt, erai un încrezut şi un arogant, o persoană nesuferită, exact opusul a ceea ce eşti acum.

     Aşa se întampla cu majoritatea. De asta, mulţi oameni au probleme atunci când trebuie să se integreze într-un mediu social nou ( exceptând timiditatea şi principiile  care nu sunt comune cu cele ale mediului respectiv). Oamenii te catalogheaza înainte să te cunoască. Asta din cauza celor care se învart in aceleaşi cercuri ca şi tine. O primă impresie bună este bine-venită întotdeauna. Chiar dacă sunteţi etichetaţi greşit de anumite persoane, schimbaţi asta cât mai repede posibil.O puteţi face, nu e nimic rău în asta. Totul depinde de voi.



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu