joi, 17 aprilie 2014

Probleme


          Oameni. Animale. Hazarduri. Catastrofe. Intamplari nefericite. Toate pot insemna la un moment dat probleme. Ce sunt de fapt problemele?
   Imi place sa cred ca problemele reprezinta un flux de energie negativa spre constiinta noastra. Un fel de substanta coroziva ce sapa in mintea noastra, aducand cu ea emotii aproape moarte, stress, tensiune, depresie si multe altele. Un om cu probleme este destul de usor de remarcat. De ce? Pentru ca nu mai are nicio sclipire in ochi. Fata-i este lasata, pometii uscati, gura stramba. O figura asimetrica rapusa de durere. Un suflet schingiuit ca un caine prins la furat. O urma, o umbra saracacioasa in cautarea sperantei. Luminita din capatul tunelului este mascata de umbra facuta de peretii murdari, inchisi. Umezeala de pe jos face si mai greu de parcurs drumul. Oricum ar fi, luminita aceea chioara, poate fi vazuta in multe moduri. Poate fi familie, prieten, o functie inalta, un vis aproape implinit. Orice! Luminita aceea, pentru toate sufletele astea ambulante, lipsite de speranta, de nadejde, nu reprezinta un cap de linie, ci un nou inceput. O motivatie. Ceva ce odata atins, deschide alte porti spre o viata mai buna. Insa, marele mister pentru cei ce se confrunta cu problemele este solutia. Ce putem face sa le depasim? Toate au o rezolvare? De ce ti s-a intamplat tie si nu vecinului tau?
      Tind sa cred ca toate lucrurile se intampla cu un rost. Aproape toate problemele au o rezolvare, chiar daca aparent nu se observa niciun mod prin care se poate scapa de ele. Ar trebui sa ne gandim la ce iubim. La ce ne face fericiti. Merita sa renuntam la tot din cauza unui obstacol? Viata este un obstacol. Viata e o lupta continua pe mai multe fronturi, pornind de la medicina, tehnologie pana la iubire, liniste sufleteasca etc. Si chiar daca viata este o lupta, prin ea ne bucuram. Traim, mancam, vedem, plangem, radem, injuram printre dinti, blestemam,alteori ucidem. Daca viata ar fi o problema, ar merita sa renuntam la ea?
  Altii spun ca au multe probleme, nu una singura. Apare starea de depresie, gandirea este incetosata, perspectivele se ingusteaza, apare monotonia. Tensiunea este din ce in ce mai mare. Ar fi bine sa le luati pe rand. Daca din 10 probleme, intr-un interval destul de scurt rezolvati mai mult de jumatate, starea voastra se va schimba radical. Va veti recapata increderea de sine. Veti fi mai fericiti.
  Unele probleme pot fi extrem de greu de depasit, insa nu imposibil. Cautati solutii, gasiti alternative. Nu toate problemele pot fi rezolvate in acelasi mod prin care au fost create !











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu